Existuje i hypotéka bez příjmu?

Asi není třeba říkat, že finanční situace mnoha lidí není zrovna ideální. Ačkoliv výše průměrného příjmu stále stoupá, většina lidí na ni nedosáhne. Mnoho z nich pracuje dokonce za minimální mzdu. A když k tomu přičteme současné prudce rostoucí ceny, není divu, že se lidé často dostávají do potíží.

Výše uvedené skutečnosti však neznamenají, že netouží po vlastním bydlení. Nejběžnější formou financování je pak hypotéka. Zde však výše příjmu často působí problém. Jedná se totiž o nejčastější důvod, proč je žádost zamítnuta.

předávání klíčů od nového domu

Proto není divu, že mnozí lidé přemýšlí, zda existuje hypotéka bez příjmu, tedy taková, kde není nutné dokládat, kolik peněz měsíčně berete. To by mnoha žadatelům celou situaci značně usnadnilo a umožnilo jim, aby také získali vlastní bydlení. Naštěstí i pro ně existuje řešení. Mnohé nebankovní společnosti přesně takový typ hypotéky nabízí. Díky němu nemusíme řešit, zda je náš plat dost vysoký. Často jsou totiž požadavky banky na schválení žádosti poměrně přísné. To samozřejmě není bezúčelné. Zajišťují si tím, že žadatel bude mít dostatek peněz na to, aby mohl svůj dluh bez problému splácet i v případě nepříznivé situace. Koneckonců, své peníze chtějí dostat zpět.

odemykání nového domu

Zde se právě nachází i problém hypotéky, kde příjem nedokládáte. Je jen na vás, abyste dokázali skutečně realisticky zhodnotit své možnosti a vzali v úvahu i neustále rostoucí ceny. To platí zvláště vzhledem k tomu, že doba splácení je zde většinou skutečně velmi dlouhá.

Proto je dobré, abychom se zamysleli nad tím, zda onu nemovitost skutečně potřebujeme. Jistě, je to opravdu dobrá investice, avšak pokud nemáme dostatek peněz k tomu, abychom si ji mohli koupit, byť na hypotéku, bez toho, že bychom museli nějak výrazně snížit svůj životní styl. Pokud bychom totiž nebyli schopni splácet, mohlo by snadno dojít až na exekuci a dokonce i zabavení našeho nového domu. Díky tomu bychom mohli přijít i o střechu nad hlavou. A to rozhodně nikdo nechce.